Kiütéses győzelem a szezonzáró bajnokin - veretlen idényt produkált csapatunk

A nyár első napján utolsó bajnoki mérkőzését játszotta a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Felnőtt I. osztály 2023/2024-es kiírásában az Ózd-Sajóvölgye csapata. Együttesünk a záró fordulóban a Szirmabesenyő vendégeként lépett pályára.

Bajnok csapatunk 29 fordulót követően veretlenül érkezett az utolsó fordulóra, a cél pedig egyértelműen az volt, hogy ez a sikerszéria tovább folytatódjon. Így is kezdte csapatunk a találkozót, amelyen két fiatal tehetségünk Bochkor Vasyl és Vislohuzov Maxsym is a kezdőben kapott helyet. A 10. percben egy szögletet követően Pataki Roland érkezett nagyszerűen és bólintott a kapuba. (0-1) Negyed órával később egy szép bal oldali támadás végén Stefán Bendegúz duplázta meg az előnyünket. (0-2) A 33. percben egy beívelést követően újra Pataki Roland érkezett, aki ezúttal is fejjel volt eredményes. (0-3)

A második félidő elején Patakival szemben szabálytalankodtak büntető területen belül a hazaiak, a megítélt tizenegyest a sértett értékesítette (0-4) Alig néhány perccel később Filkóházi lépett ki nagy helyzetben és helyezett higgadtan a kapuba. (0-5) Találata az Ózd-Sajóvölgye 100. gólja volt az idei bajnoki kiírásban. Nem volt még vége a gólgyárnak, a 60. percben Pataki Roland talált ismét az ellenfél kapujába (0-6) Két percre rá Szlifka Csaba bólintott a hazaiak hálójába. (0-7) A 75. percben egy jó kiugratást követően pedig Pataki Roland köszönt be ötödik alkalommal a mérkőzésen. (0-8) Magabiztos, kiütéses győzelem ezzel a vége a Szirmabesenyő elleni záró fordulónak. Csapatunk ezzel a sikerrel az egész bajnoki évad folyamán veretlen maradt, tovább fokozva ezzel a szezonban elért nagyszerű eredményt. A bajnokságnak ezzel vége, két osztályozó mérkőzés azonban vár még csapatunkra, ellenfelünket az MLSZ jövő heti sorsolásán tudhatjuk meg.

 

Szirmabesenyői SK – Ózd-Sajóvölgye: 0 – 8 (0 – 3) (Pataki (5), Stefán, Filkóházi, Szlifka)

Szirmabesenyő: Stumpf – Stefán M., Fehér (Banu), Mády, Bak, Balázs, Nyíri, Garai, Simon, Tóth, Erdei

Ózd-SVF: Elek (Havasi) – Maxsym (Fercsák), Takács (Sipos), Stefán B. (Papp), Pataki, Horváth (Boros), Bochkor (Filkóházi), Szlifka, Havasi (Kapott), Zimányi, Szemere