Fercsák mesterhármasával győztük le itthon a Balatonalmádit az osztályozó első mérkőzésén

Június 8-án lejátszotta az NBIII-ba való felkerülésért rendezett osztályozó összecsapás első mérkőzését az Ózd-Sajóvölgye csapata. Együttesünk hazai pályán kezdte az összecsapást a Veszprém vármegyei bajnok, a Balatonalmádi SE ellen.

Megfelelve az osztályozó kiírás szabályrendszerének csapatunkban csak négy 2002 előtt született léphetett pályára, így megszokott keretünkből többen is hiányoztak a mérkőzésen. Kiegyenlített küzdelemmel vette kezdetét a találkozó, mindkét csapat próbált fogást találni a másikon. Az első komolyabb lehetőség ugyan előttünk adódott, a 29. percben mégis a vendégek szereztek vezetést Király Dávid góljával. (0-1) Igyekeztünk ugyan egalizálni még az első játékrészben, de ez a szünet előtt nem jött össze, egy gólos vendég vezetéssel mehettek pihenni a csapatok.

A második játékrészben pedig rögtön a középkezdés után két gólosra növelte előnyét a Balaton parti gárda, a 46. percben Jánó Márton talált be. (0-2) Nem adta fel azonban két gólos hátrányban sem csapatunk és nagyot küzdve ment tovább. Ez pedig eredményre is vezetett, az 59. percben Fercsák Róbert lőtt jó 20-ról kapura, a vendég portás pedig nem érte el, így szépítettünk. (1-2) A 66. percben Filkóházi kapta meg második sárgáját csapatunkból, így emberhátrányba kerültünk a hátralévő 25 percre. Együttesünk azonban ettől sem omlott össze, sőt a 76. percben egy szép akció végén ismét Fercsák Róbert volt eredményes és ezzel már döntetlen volt az állás. (2-2) Három perccel később pedig már nálunk volt az előny. Egy szép kiugratás után a rosszul kimozduló kapust a harmadik gólját szerző Fercsák Róbert előzte meg és juttatta a kapuba a labdát. (3-2) Óriási küzdelem, hatalmas szív és extra nagy akarat érdeme a mai győzelem, melynek köszönhetően előnyből várhatjuk a szerdai visszavágót.

Ózd-Sajóvölgye – Balatonalmádi SE: 3 – 2 (0 – 1) (Fercsák Róbert (3) ill. Király Dávid, Jánó Márton)

 

Ózd-SVF: Pápai – Papp (Bochkor), Vislohuzov (Boros), Sipos, Takács, Pataki, Fercsák, Szlifka, Filkóházi, Komári, Szemere

BSE: Jójárt – Markó, Metejkó (Bencsik), Ács, Márcsik, Horváth, Király, Hoffer, Mátyás (Kovács), Piri (Sánta), Jánó